Suoraan asiaan!

Koska suomalainen haluaa mennä suoraan asiaan!

  • Koska haluan voittamani rahat käyttööni heti. Piste.
  • Koska haluan pelata, enkä kuulla megabonuksista ja ”lisäeduista”.
  • Koska henkilöllisyyden todistaminen sähkölaskulla on vaan naurettavaa.

Oma joululahja toiveeni

Pojallani Jakella (6v.)  todettiin astma ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten. Astma ilmeni rajuna infektioastmana ja useita kertoja olen saanut pelätä toden teolla poikani hengen puolesta todella rajun astmakohtauksen iskettyä äkillisesti. On pitänyt soittaa ambulanssia pojalle ja häntä on kiidätetty ensiapuun.

Infektioastma on siitä todella kurja, että aivan pienikin flunssa tai pienikin lämmön nousu laukaisee heti öiset hengenahdistukset. Onneksi olen oppinut elämään pojan astman kanssa ja todella rajujen astmakohtausten myötä oppinut myös ennakoimaan niitä. Näin talvi aikaan on onneksi helppo viilentää huone nopeasti ja samaan aikaan lääkitä poikaa keuhkoja avaavalla lääkkeellä. Havahduttuani hereille tiedän nykyään jo pojan ensimmäisistä yskäisyistä selvitäänkö näillä lievemmillä kotikonsteilla, pitääkö poika kääriä nopeasti peittoihin ja viedä ulos hengittämään raitista ulkoilmaa, jossa astmakohtaus usein laukeaa kymmenessä-kahdessakymmenessä minuutissa, vai pitääkö lähteä ensiapuun tai soittaa kiireellisesti apua. Vielä vuosi sitten menin tilanteessa usein itsekin paniikkiin, mutta nykyään osaan jo toimia näissä hyvin pelottavissakin tilanteissa rauhallisesti.

Meille on määrätty kotiin myös adrenaliinipiikki rajun kohtauksen varalta jos avun tulo jostain syystä kestää. Astma ei ole leikin asia.

Pieni viaton flunssa on valvottanut taas perhettämme viikonlopusta asti ja kun tässä jälleen valvon poikani unta tämän yöllisen astmakohtauksen mentyä lopulta onneksi ohi, silittelen tuon maailman suloisimman pojan hiuksia ja mietin, kuinka kovasti näin joulun alla toivonkaan pojalleni terveyttä ensi vuodeksi ja vähemmän tämän takia valvottuja öitä. On todella kurjaa nähdä kun pieni rakas kärsii jatkuvasti tuosta niin ikävästä riesasta nimeltään astma.

Täytyy kuitenkin muistaa, että monilla on asiat vieläkin huonommin ja toisaalta olla ehkä kiitollinen kun selviämme ”vain” astmalla. Mutta sitä ottaisi silti mielellään itselleen kaikki lastensa kivut ja tuskan.

Elämässä ei ole tärkeintä mikään materia tai mikään muu kuin omat lapset ja läheiset sekä heidän terveytensä. Ja jos saisin jotain toivoa, en toivoisi mitään muuta❤️

(Kuva alla Mainosstudio Sanna H.)

Oma joululahja toiveeni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta
20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta