50 KIERRÄTYSVAPAATA
ILMAISKIERROSTA GEMIXIIN

  1. Siirry Otto Kasinolle.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat nyt 50 ilmaiskierrosta Gemixiin.

Ilmaiskierroksissa ei kierrätysvaatimusta!

Täysii 2018

Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa Tampere-Talossa järjestettävässä Täysii seminaarissa, jonka teemana oli intohimo. Seminaari oli niin vaikuttava, että tämän vuoden seminaaripäivän olin varannut jo hyvissä ajoin vapaaksi.

Täysii 2018 teemana oli tänään Kasvu. Tampere-Talossa kuultiin 12 aitoa ja koskettavaa kasvutarinaa, kun jälleen huikeat asiantuntijat jakoivat tarinansa meille.

Ehkä eniten odotin tämän päivän seminaarissa kirjailija Tommy Hellsten puhetta, sillä pidän todella paljon hänen kirjoistaan. Oli liikuttavaa kuunnella Tommyn tarina, sillä pystyin samaistumaan hänen kasvukipuihinsa. Tommy myös kiteyttää tämän päivän teeman hyvin yhteen lauseeseen; ”ihmisen kasvu ei ole suuremmaksi kasvamista – vaan pienemmäksi.”

Toinen puhuja johon pystyin samaistumaan oli Suvi Bowellan. Bowellan kertoi erityisherkkyydestään ja siitä kuinka hän on vasta aikuisiällä oppinut mitä erityisherkkyys on. Olen itse vasta viime vuosina havahtunut siihen, kuinka äärettömän tärkeää on pyrkiä pitämään ympärillään vain positiivisia ihmisiä ja välttää kaikkea negatiivista, sillä imen helposti magneetin tavoin kaikki ympäristön ärsykkeet ja energian itseeni. Nuorempana en osannut iloita tästä, mutta nykyään olen äärettömän kiitollinen, että minulle on annettu tuo herkkyys, joka mahdollistaa tunnistamaan sekä aistimaan ihmisten energiat ja tunnetilat jo kaukaa ennen kuin olemme edes keskustelleet. Aloin pari vuotta sitten myös itse opiskella aihetta lisää ja olen myös itse valmistunut energiahoitajaksi kuten Bowellan.

Yksi tämän päivän huikeista puhujista oli olympiavoittaja Toni Nieminen. Toni oli saavuttanut unelmansa 16-vuotiaana jo ennen kuin oli ehtinyt edes miettiä mistä unelmoisi. Toni kertoi samaan aikaan hauskasti mutta myös todella koskettavasti tarinansa ”kun mä olin ihmisenä raakile”. Tonin tarina oli todella puhutteleva ja koskettava ja sitä olisi voinut kuunnella vielä pidempäänkin.

Seminaarin pysäyttävin tarina oli ratkaisukeskeinen valmentaja Ulrika Björkstamilla, joka puhui koskettavasti trauman jälkeisen kasvun mahdollistavista tekijöistä, sekä siitä miten kuka tahansa meistä voi tulla tietoisemmaksi omista voimavaroistaan. Kohdattuaan vakavan onnettomuuden joka mullisti Björkstamin elämän täysin, muodostui elintärkeäksi saada vastaus kahteen kysymykseen; Miten löytää voimia selviytymiseen? Mikä on se elämä, jota haluaa elää. Tämä kasvutarina todella kosketti ja muistutti siitä, kuinka yhdessä silmänräpäyksessä  koko elämäsi voi muuttua. Toisaalta se muistutti myös niistä uskomattomista voimavaroista mitä meistä kaikista löytyy.

Seminaarissa oli kaiken kaikkiaan 12 puhjaa. Muita puhujia olivat mm. Yö yhtyeen Olli Lindholm, Hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälä, Mielen Melodiat -yrityksen perustaja Mari Ravattinen, Ratkaisuvalmentaja Heikki Harju, yritysjohtaja Mikko Kuitunen. Hidasta elämää kirjoittaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja Miia Moisio kertoi tarinansa lähes 30 vuotta kestäneestä masennuksestaan ja masennuksesta toipumisesta. Ja itseäni kovasti kiinnostavasta aiheesta intuitiosta puhui taiteen tohtori Asta Raami.

Mielestäni jokaisen olisi ollut hyvä olla tänään Tampere-Talossa kuuntelemassa nuo kaikki 12 huikeaa kasvutarinaa. Jos et ollut, varmista paikkasi ensi vuoden Täysii 2019- seminaarista. Seminaarista sai taas paljon miettimistä pitkäksi aikaa. Tarinat todella inspiroivat, kannustavat ja puhuttelevat vielä pitkään.

Mitä opin tänään?

Opin mm. sen, että virhe voikin olla mahdollisuus ja sen, että ”Lyhytaikainen häpeä epäonnistumisesta on lastenleikkiä verrattuna puolen ihmisiän mittaiseen ”mitä-jossitteluun”. Meillä kaikilla on kasvukipuja joista voimme kasvaa ja oppia. Seminaari muistutti jälleen myös siitä, kuinka jokaisesta hetkestä tulisi nauttia, sillä elämä ei ole aina sinun käsissäsi. Joten niin kauan kuin voit, tee asioita joista todella nautit, vietä entistä enemmän aikaa rakkaimpiesi kanssa ja ole ylpeä siitä kuka olet! Seminaari muistutti myös jälleen siitä mikä meidän kaikkien tulisi joka päivä muistaa; elää Täysii!!

Osa tekstistä lainattu Täysii.fi sivuilta.

Täysii 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *