Miniloma Haikon Kartanossa


Kiireisen arjen keskellä on välillä ihana ottaa pieni hengähdystauko ja se ei itselläni ainakaan kovin helposti onnistu kotona, sillä vaikka kuinka päätät pyhittää vapaapäivän ja olla tekemättä mitään, kotona kuitenkin itseltäänkin ikäänkuin huomaamatta keksii aina jotain ”suoritettavaa”, on pyykinpesua, ruoanlaittoa, pientä järjestelyä ja vaikka mitä. Niinpä itselleni ainakin paras vaihtoehto on pakata laukku ja mennä lataamaan akut jonnekin muualle.

Päivän tai parin minilomaa varten ei mielestäni kannata matkustaa Suomesta pois, sillä olet palatessasi entistä väsyneempi matkustamisesta. Itse suuntasin tällä kertaa Haikon Kartanoon joka sijaitsee Porvoossa. Kesällä reissu olisi vaatinut vielä lisäpäivän, sillä Porvoo on aivan upea kesäkaupunki.

Tuottamani Miss Eloweena kisan myötä aloin tutustua Suomen historiallisiin kartanoihin entistä enemmän ja minusta on ollut upeaa huomata, kuinka kotimaassamme on niin paljon upeita historiallisia kohteita, joissa ihmiset voivat lomailla. Moni lähipiiristänikin on vasta havahtunut kuinka monipuolisesti tosiaan kotimaassakin voi lomailla, eikä siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai järjestää viikon lomia että pääsee lataamaan akut!

Haikon Kartano on todella vaikuttava. Kartano on todella massiivisen upea ja sen historia alkaa jo 1300-luvulta! Kartanohotellina Haikon Kartano on toiminut 1966-luvulta. Itse nautin aina suunnattomasti kaikista historiallisista paikoista, joissa voi aistia eletyn elämän ja historian ja valitsenkin aina mielummin lomakohteeksi historiallisen paikan kuin tusinahotelliketjun.

Tarkoitus oli vain ladata akkuja, nauttia kiireettömyydestä ja vain rentoutua. Ja se todella onnistui! Haikossa on myös Spa joka oli aivan ihana, ehkä enemmänkin aikuiseen makuun suunnattu oikein tunnelmallinen ja rauhallinen paikka. Varasin myös hieronnan joka kruunasi miniloman. Ruoka oli erittäin hyvää ja kartanon palvelu myös mikä on lomailijalle tottakai erittäin tärkeää.

Jos mietit elämyslahjaa jollekin, suosittelen! Aivan täydellinen lahja pukinkonttiin!! Tai lahjaksi itseltä itselle kun kaipaat akkujen latausta ja pientä irtiottoa arjesta.

Kiitos Haikon Kartano, nyt on akut ladattu ja tänään lähdetäänkin viettämään kauan odotettuja Miss Eloweena 2018 pikkujouluja!!

Miniloma Haikon Kartanossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *