50 KIERRÄTYSVAPAATA
ILMAISKIERROSTA GEMIXIIN

  1. Siirry Otto Kasinolle.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat nyt 50 ilmaiskierrosta Gemixiin.

Ilmaiskierroksissa ei kierrätysvaatimusta!

Mitkä asiat vaikuttaa kauneuskilpailuissa?

Tätä minulta on viime aikoina kysytty paljon, joten päätin tehdä oman postauksen aiheesta.

Olen jo vuosia ollut mukana erilaisissa kauneuskilpailuissa mm. tuomaristossa, avustajana sekä nyt useamman vuoden itse tuottajan roolissa. Tänä vuonna olen toteuttanut kaksi täysin uutta kauneuskilpailua. Miss EW 2017 on kauneuskilpailu, jota olin suunnitellut huolellisesti jo useamman vuoden, sillä kaipasin kovasti tusinakisoihin jotain uutta. Halusin tuoda Suomeen kauneuskilpailun, jossa suositaan luonnollisuutta. Kilpailun, jossa arvostetaan perinteisiä kauneusihanteita, luonnollisuutta, oikeita arvoja ja tuoda takaisin vanhan missikisan tuntua. Miss EW-kilpailussa yhdistyy kauneuskilpailu, Suomen kulttuuri sekä historia ja Suomen upea luonto! Kilpailulla pyritään myös vaikuttamaan tämän päivän nuorien kasvaviin ulkonäköpaineisiin ja kannustaa heitä hyväksymään itsensä omana itsenään.

Tänä viikonloppuna minulla oli ilo olla mukana tuottamassa hyvin erilaista ja vauhdikasta, autourheiluun sopivaa kauneuskilpailua, jossa etsitään hieman räväkämpää, sporttista sekä erilaisiin autourheilutapahtumiin sopivaa tyttöä, kun Kankaanpään Vauhdin Festivaaleilla valittiin viikonloppuna Varikkotyttö 2017. Kilpailu oli ihan ensimmäinen, mutta olen erittäin iloinen, että kilpailu tulee saamaan jatkoa:) Eli ensi vuonna olen mukana toteuttamassa jälleen näitä molempia kisoja!

Mutta mitä voittajalta sitten vaaditaan??

Tietysti kilpailun formaatista riippuen valintakriteerit hieman vaihtelee, mutta ne mitä käytännössä jokaisessa kilpailussa katsotaan on seuraavat:

1. Voittajalle on yleensä luvassa pr-keikkoja, joten voittajalta vaaditaan hyvää ulosantia, sosiaalisia taitoja, oma-aloitteisuutta eli kykyä edustaa eri yrityksiä erilaisissa tapahtumissa.

2. On tärkeää, että voittaja on helposti lähestyttävä, on iloinen, reipas ja hymyilee paljon, samasta syystä kuin kohdassa 1.

3. Ryhmähenki. On tärkeää, että voittaja ottaa muut huomioon ja kohtelee kilpasisaruksiaan sekä toisia ihmisiä hyvin. Tsemppaa ja auttaa muita.

4. Käytöstavat pitää olla kunnossa.

5. Sosiaalinen media. Moni kauneuskilpailuun osallistuja ei välttämättä ajattele asiaa, mutta se kuinka käyttäytyy sosiaalisessa mediassa on isossa roolissa tänä päivänä. Asiattomia julkaisuja ei saa olla. Myös sosiaalisen median täysi hiljaisuus on huono. Itsensä positiivinen markkinointi ja aktiivisuus katsotaan eduksi, näin yritykset, jotka tytön mahdollisesti palkkaavat, saavat itseään myös näkyville.

6. Hyvä ulosanti. Tyttöjä haastatellaan ja siinä punnitaan tyttöjen sanavalmius sekä hyvä ulosanti.

7. Voittajan pitää osata esiintyä kameran edessä ja olla muuntautumiskykyinen erilaisiin kuviin.


8. Lavaesiintyminen. Pitää osata kävellä lavalla, muotinäytöksissä ja kantaa itsensä sekä vaate kuin vaate hyvin.

9. Itsevarmuus. Se näkyy jos sitä ei ole tai jos sitä on liikaa. Pitää viihtyä omassa kehossaan ja pitää itsestään, mutta ei missään nimessä liikaa! Nöyristellä ei tarvitse, mutta tietty nöyryys pitää olla. Olla sinut itsensä kanssa.

10. Lavakarisma. Voittajassa pitää olla sitä jotain! Hyväkään ulkonäkö ei korvaa lavakarismaa.

11. Oikeat elämänarvot ja kunnianhimoisuus on plussaa.

12. Motiivit. Jos kilpailuun hakevan motiivi on vain päästä julkisuuteen, se usein paistaa läpi ja itse karsin tällaiset jo hakuvaiheessa pois. Pitää olla aidosti kiinnostunut edustustöistä, pr-tehtävistä ja kuvauksista mitä kilpailut yleensä poikii.

13. Voittajalta vaaditaan joustavuutta. Esitettävät vaatteet, meikki, kampaukset jne ei välttämättä kuvaustilanteessa tai näytöksessä ole mallin itsensä mieleen. Kuvauspäivät saattaa venyä tai tulla lyhyelläkin varoitusajalla, tuomarit huomioivat myös siis kilpailijan joustavuutta.

14. Ulkonäkö. Koska kyse on kauneuskilpailusta, luonnollisesti ulkonäkö on isossa roolissa. Toki kauneus on aina katsojan silmässä.

15. Kokonaisuus. Edelliseen viitaten Kautta aikojen voittajien ulkonäöstä on käyty aina kiivaita keskusteluja. Siksi onkin syytä muistaa, että tuomarit katsovat AINA kokonaisuutta. Kaikki siis vaikuttaa kaikkeen.

Itse olen äärettömän tyytyväinen, ettei minun ole tarvinnut olla omissa kisoissani tuomaristossa. Miss EW-kilpailun tuomareilta tuli palautetta kuinka äärettömän vaikea tehtävä heillä oli ja voittaja kolmikko oli vielä juuri ennen lopullista valintaa vaihtunut moneen kertaan. Itse en olisi heistä kyennyt valitsemaan voittajaa, sillä taso oli niin äärettömän kova! Myös viikonlopun Varikkotyttö 2017-kilpailussa tuomarit kysyivät minun omaa suosikkiani, enkä osannut sanoa! Tytöt olivat siinäkin jokainen niin mielettömiä ja jokaisella omat vahvuutensa. Tietysti tuottajana minulla syntyy tyttöihin myös tunneside, joka luonnollisesti myös lisää omaa valinnanvaikeutta<3

Yleisesti ottaen kannustan nuoria naisia rohkeasti hakemaan mukaan kauneuskilpailuihin, jos ne yhtäänkään tuntuu omalta. Vaikka voittoa ei tulisikaan, siitä ei ole syytä lannistua, päinvastoin. Kannattaa ottaa kilpailut hyvänä kokemuksena, niissä oppii aina itsestään jotain uutta, saa uusia kokemuksia, ihania muistoja ja usein myös uusia ystäviä. Kilpailut poikii usein jotain uutta ja toimii monelle hyvänä ponnahduslautana. Monesti kilpailu saattaa poikia töitä vaikka ei sijoittuisikaan. Kaikki on lopulta myös paljon itsestä kiinni eikä voitto ole tae menestyksestä. Joskus käy jopa niin, että sijoitusta vaille jäänyt menestyy paremmin mitä kilpailussa sijoittunut, eli ei ole syytä lannistua vaikka ei sijoittuisi, mutta terveellä kunnianhimolla sitä voittoa kuitenkin kannattaa aina lähteä tavoittelemaan;)

Kuitenkin kaikista tärkein asia minkä jokaisen kilpailijan tulisi aina muistaa, on olla oma itsensä ja muistaa, että se riittää! Vaikka se voitto ei tulisikaan<3

Kuvat Mainosstudio Sanna H sekä Hennan ja missien oma albumi

Mitkä asiat vaikuttaa kauneuskilpailuissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *