50 KIERRÄTYSVAPAATA
ILMAISKIERROSTA GEMIXIIN

  1. Siirry Otto Kasinolle.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat nyt 50 ilmaiskierrosta Gemixiin.

Ilmaiskierroksissa ei kierrätysvaatimusta!

Se haastava asiakaspalvelu

Enpä olisi joskus uskonut, että minusta, himoshoppailijasta vielä joku päivä tulee minimalisti, jota ahdistaa tavaranpaljous ja joka vapaapäivinään ei enää suuntaakaan ensimmäisenä kauppakeskuksiin shoppailemaan, vaan käy mielummin vaikkapa museoissa kuin vaateliikkeissä. Shoppailen kokoajan entistä harvemmin ja harkiten ja konmaritan sitä mukaa kun shoppailen, sillä haluan, että kodissani virtaa hyvät energiat eikä tavaraa pursuavat kaapit tuki hyviä energioita.

Viimeksi shoppailin pari viikkoa sitten Tampereella kauppakeskus Ratinassa. Ostin Zarasta joitakin paitoja ja mm. mustat reisitaskuhousut. Harmikseni ensimmäisellä käyttökerralla huomasin housujen lahkeen purkautuneen 20cm verran ja totesin, että housut ovat täysin käyttökelvottomat ja ne pitää palauttaa. Muutama vuosi sitten ylimääräiset visiitit kauppakeskuksissa oli minulle kuin aamukahvin tuoksu, yhtä rutiininomaista arjen juhlaa. Mutta ei enään.

Suunnattuani Zaraan, en voinut uskoa kuinka vaikeaksi asiakaspalvelu tänä päivänä tehdään. Tarvittiin kolme myyjää ihmettelemään reklamaatiota, joista kolmas oli myymäläpäällikkö. Jokainen myyjä ymmärsi, että 20cm halkio puntissa ei tietenkään kuulunut tuotteeseen ja tuote piti palauttaa, mutta koska ko. housuja ei enää ollut XS koossa (miksi muuten aina juuri se oma koko on aina ensimmäisenä loppunut?), ja asiasta tulikin todella haastava. Itsekin vaatekaupassa työskennelleenä ihmettelin kuinka yksinkertaisesta asiasta saatiinkin niin haastava ja kuinka tylyjä kaksi kolmesta myyjästä oli.

Ensi töikseni minua pyydettiin tulemaan myymälään seuraavana päivänä uudestaan katsomaan olisiko ko. tuotetta minun koossani tullut. Kerroin etten valitettavasti töiden takia pääsisi kuin aikaisintaan seuraavan viikon lopulla, ihmetteli myymäläpäälikkö isoon ääneen enkö muka asu Tampereella?? Mietin hetken kuuluuko myyjien tiedustella muiden asiakkaiden kuullen missä heidän asiakkaansa asuvat? Ja kyllä, asun Tampereella, mutta valitettavasti en silti ehdi joka päivä kauppakeskuksiin pyörimään!

Ehdotin, että voisin katsoa, jos löydän korvaavan tuotteen sekunda-housujen tilalle, jotta minun ei tarvitsisi enää uudestaan tehdä ylimääräisiä reissuja kun seuraavat päivät olisivat erittäin työn täyteisiä, enkä edes olisi Tampereella. Se ei myyjille käynyt vaan minulle ehdotettiin jälleen tylysti, että tulisin seuraavana päivänä katsomaan onko ko. housuja minun koossani tullut ja jos ei olisi, olisi reissuni jälleen siis kyllä, täysin turha, mutta siinä tapauksessa minulle sitten tilattaisiin nuo housut, jotka ’saisin noutaa myymälästä viikon kuluttua’. Eli ostin pari viikkoa sitten housut mitä en ole voinu käyttää kun ne olivat sekundaa ja myymälän tapa hyvittää heidän mokansa myydä asiakkaalle viallinen tuote, on lähettää asiakas kotiin ja juoksuttaa tätä toistuvasti heidän myymälässään ”katsomassa JOS seuraavana päivänä tuotetta mahdollisesti olisi”. Jos tuotetta ei olisi, ei se mitään, sillä tuotteen voisi sitten viikon päästä noutaa. Hienoa. Minä joka nykyään arvostan aikaani niin paljon, että koitan välttää turhaa kaupoissa pyörimistä, saan juosta Zarassa nyt joka päivä ja joka viikko katsomassa jos yhdet ehjät housut liikenisi.

Ei pienintäkään pahoittelua ylimääräisestä vaivasta ja ajanhukasta. Ei pahoittelua, että oli myyty täysin viallinen tuote. Ei pelisilmää asiakaspalvelutilanteessa.

Kilpailevissa vaatemyymäläketjuissa, joissa olen itse työskennellyt, ei ollut koskaan tapana käännyttää asiakasta viallisen tuotteen kanssa pois vaan reklamaatio käsiteltiin aina yhdellä asiakaskäynnillä ja niin, että asiakkaalle koitui siitä vähiten vaivaa, sehän on yksin myymälän vastuulla jos he myyvät rikkinäisen tuotteen.

Asiani ovat tällä hetkellä erittäin hyvin kun näin pieni asia harmittaa, joten voin olla vain ja ainoastaan tyytyväinen. Mutta onko se niin, että ihan perus asiakaspalvelutaidot on nykyään katoava luonnonvara tällä tietotekniikan kultaisella aikakaudella. Kun kaikki tilanteet hoidetaan nykyään koneiden välityksellä, ei enää osata toimia asiakaspalvelussa oikeissa ihmiskontakteissa aivan perus asioidenkaan äärellä.

Vinkkinä näin entisen vaatemyyjän näkökannalta Ratinan Zaran henkilökunnalle, että voisi olla pieni asiakaspalvelun päivitys paikallaan😘

Vaikkakaan näin ilmastonmuutoksen ja ekotekojen aikaan ei ole yhtään huono vaihtoehto tehdä muistakin asiakkaista minimalisteja.

(Kuvat Petri Naukkarinen Photography)

Se haastava asiakaspalvelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *