Ota 500 ilmaiskierrosta

Uunituore JustSpin juhlii uskomattomalla tarjouksella!

  1. Avaa pelitili JustSpiniin.
  2. Talleta koodilla BONUS1 vähintään 25€ ja saat 500 ilmaiskierrosta + talletuksesi tuplataan.

Esimerkiksi 25€ talletus antaa sinulle 50€ pelirahaa + 500 ilmaiskierrosta Super Joker -peliin!

Yö villikarhujen keskellä

Tää viikonloppu oli ehdottomasti yksi kesän parhaista ja ikimuistoisimmista.


Olin jo kauan haaveillut, että pääsisin tällaiselle karhujen bongaus reissulle, jossa pääsee seuraamaan villien karhujen elämää niiden omassa elinympäristössään. Olin joskus sattumalta lukenut näistä, kun taas moni tuttavani ei ollut edes ikinä kuullut, että kotimaassamme järjestetään tällaisia elämyksiä! Kesän missi-ja keikkakiireet pitivät huolen, että reissu pysyi haaveissa. Kunnes viikko sitten vilkaisin kalenteria ja totesin, että vihdoin on kaivattu vapaa viikonloppu kiireisen keikkakesän jälkeen ja ilmoitin tyttärelleni, että nyt lähdetään seikkailemaan! Niin me pakkasimme reput ja suuntasimme Kuusamoon.

Mietin ensin onko syyskuu ajankohtana liian myöhäinen tällaiselle reissulle, mutta jo menomatkalla huomasimme huoleni täysin turhaksi, nimitttäin ajankohta kauneimpaan ruska aikaan osoittautui täys kympiksi! Automatka ei tuntunut yhtään niin pitkälle mitä se todellisuudessa oli, sillä huokailimme vuorotellen ympärillämme vaihtuvia upeita maisemia ja ruskan tarjoamaa väriloistoa sekä kauneutta. Maisemat oli kuin elävä taideteos ja tunsin itseni etuoikeutetuksi kun kotimaani on näin uskomattoman kaunis. Poroja tuntui olevan myös erityisen paljon liikenteessä.

Täytyy tunnustaa, että etukäteen kuvittelin karhujen katselun ehkä tulevan muistuttamaan käyntiä eläintarhassa. Kuvittelin, että nähtäisiin ehkä 1-2 karhua, jotka ehkä vilahtaisivat jossain kaukana. Olin varautunut myös, ettei karhuja välttämättä edes näkisi. Jos olisin tiennyt millainen kokemus meitä odottaa, en olisi antanut reissun odotuttaa itseään!

Saavuttuamme perille Kuntilammelle, joka on Suomen pohjoisin ja jossa karhujen katselu- ja kuvauspaikka sijaitsee, meidät vietiin viihtyisään katselurakennukseen mistä löytyy katseluikkunat, kuvausaukot, sängyt makuupusseineen sekä kuivakäymälät sekä kaasuliesi. Rakennuksesta pääsee siis aitiopaikalta seuraamaan villien karhujen elämää heidän omassa elinympäristössään. Alue on suojeltu metsästykseltä.

Karhuille vietiin heti saavuttuamme houkuttimeksi ruokaa, eikä mennyt aikaakaan kun jo ensimmäinen karhu asteli metsästä aterioimaan. Pian paikalle saapui emokarhu kahden poikasen kanssa. Myös valtavan isot uroskarhut tulivat ruokailemaan. Emme pysyneet lopulta enää laskuissa montako karhua lammella lopulta kaiken kaikkiaan kävi, yli kymmenen kuitenkin. Oli upeaa seurata karhujen elämää vain metrien päästä ja tutustua kyseiseen lajiin ja heidän puuhiinsa harvinaisen läheltä.

Läheltä saattoi seurata myös muiden metsän eläinten, kuten merikotkien elämää.
Vuorokauden seurattuamme karhujen elämää ymmärsin, että lähinnä elokuvien ja otsikoiden vuoksi olin leimannut karhut lähinnä ihmisiä tappaviksi pedoiksi ja tuo käsitykseni kyllä viikonloppuna muuttui ja karhupelkoni hävisi. Yllätyin kuinka karhut tarkkailivat jatkuvasti ympärilleen ja reagoivat herkästi pieniinkin ääniin hyvin pelokkaasti. Havaittuaan pienenkin epämääräisen äänen, karhut juoksivat nopeasti metsään suojaan.

Oli todella mielenkiintoinen ja hauska kokemus seurata karhujen ruokailuja, kylpyhetkiä, hierarkiaa ja illalla lopulta nukahtaa samalla kuunnellen ikkunan alla temmeltävien karhujen ääniä. Siellä me nukuimme keskellä metsää tiedostaen olevamme villikarhujen ympäröiminä. Aika uskomaton fiilis! Aamulla heti herättyämme saimme vielä ihailla äitikarhun sekä pentujen aamupuuhia aamun usvassa auringon vasta noustessa.

Viikonloppuna opimme karhuista sekä heidän elinympäristöstään todella paljon. Tunnen yhtäkkiä valtavaa kunnioitusta tuota hienoa eläinlajia kohtaan. Miten kaunis, uljas ja upea eläin karhu on! Tämä huikea elämys saa tuntemaan itsensä osaksi Suomen luontoa.

Täällä ei puhelinta eikä wifiä tullut ikävä, päinvastoin oli erittäin rentouttavaa olla kaukana kotoa, keskellä metsää, ilman nettiä, täydellisen hiljaisuuden vallitessa ympärillä ja seurata noita uskomattoman suloisia karvapalloja! Voittaa kyllä kaikki tv-ohjelmat ja leffaillat mennen tullen ja tekisi niin hyvää monelle etenkin tänä päivänä, kiireen ja stressin kulta-aikana suunnata tänne. Tänne kannattaa lähteä kauempaakin eikä varmasti pety. Myös tyttäreni sanoi, että reissu ylitti kaikki odotukset! Meidän vinkki onkin, että unohda leffat, pelit ja muut ja tee asioita, jotka saa unohtamaan puhelimesi ihan kokonaan. Tee asioita joista olet haaveillut ja tee ne nyt eikä sitku. Otetaan karhuista mallia ja eletään hetkessä ja nautitaan elämästä! Tänne haluan vielä palata uudestaan lataamaan akkuja ja ihailemaan karhujen elämää. Ihan parasta sielunhoitoa ja sanomattakin selvää, että tätä kokemusta suosittelen lämmöllä ihan jokaiselle❤️ ”There is no wi-fi in the forest, but I promise you will find a better connection.”

9182A10B-25CF-49FA-874B-496988F727AF

84FBBFA2-FE45-4F45-99B3-0CA86063CA37

6CEAC364-2992-4C52-A09D-D47D375828EE

FD543087-49AA-48AC-9C17-06FB22E1CDA3

Kuvat ja videot meidän kotialbumi sekä Karhu-Kuusamo Oy

Lisätiedot: [email protected] Löydät heidät myös Facebookista ja instagramista!

Yö villikarhujen keskellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *