Suoraan asiaan!

Pelaa kasinopelejä ilman tilin avaamista!

  • Talleta pankkitunnuksilla.
  • Kotiuta voitot parissa minuutissa takaisin pankkitilille.
  • Ei rekisteröitymistä, ei salasanoja, ei mainospostia.

Näin aloitat kesäkunnon metsästyksen osa2.

Tässä juttusarjasssa jaan huhtikuun ajan vinkkejäni liikuntaan sekä ravintoon liittyen, mistä on toivottavasti hyötyä teille, jotka olette minua viesteillä lähestyneet pyytäen apua kesäkunnon tavoittelussa.

Edellisessä postauksessa kävin läpi kaksi tärkeintä perusasiaa mitkä tulisi laittaa kuntoon; ensin tulee kiinnittää ravintoon huomiota, muistaa säännölliset ruokailuvälit sekä liikunnan lisääminen.

Kuinka nämä toimii sitten käytännössä?

Näissäkin molemmissa avainsana on suunnitelmallisuus.

On sanomattakin selvää, että jos et suunnittele  ruokailujasi etukäteen, joudut todennäköisesti haukkaamaan helposti saatavia välipaloja, sorrut ehkä valmisruokiin tai kaloripitoisiin pikaruokiin tai saatat jättää aterioita väliin, minkä seurauksena on vaikea noudattaa terveellisestä ruokavaliota illalla enään siinä vaiheessa kun pääset kotiin ja nälkä on kasvanut jo niin suureksi, että kesäkunto tuntuu toissijaiselta haaveelta kun vain kuuletkin sanan pizza. Kuulostaako tutulta?

Onnistumisen kannalta on oikeasti tärkeä miettiä mitä syöt missäkin välissä ja tärkeää ennakoida; valmistaa usealle päivälle aterioita rasioihin valmiiksi. Kuulostaa ehkä vaivalloiselle, mutta kun jaksaa yhtenä päivänä valmistaa koko viikon ruoat, siinä säästää koko viikon kokkailut ja lisäksi se on myös taloudellisesti järkevää. Itse nappaan myös nopeisiin palavereihin, kampaajalle sekä parin tunnin automatkoille jääkaapista mukaan maitorahkan tai raejuustopurkin tai nappaan shakerin, johon mittaan valmiiksi protskua (Sportsnutritionin Kahvi on mun lempparimaku!!) ja matkalla sitten lisään vain veden. Nämä ovat nopeita ja helppoja aina saatavilla olevia välipalavaihtoehtoja missä vain nautittavaksi ja näin ateriavälit eivät pääse venymään. Ota siis aina jotain terveellistä välipalaa tai lounasrasia mukaasi kun lähdet kotoa.

Suunnittele etukäteen myös miten, missä ja milloin liikut. Kun suunnittelet treenisi etukäteen, liikunta ei jää kiireisinäkään päivinä väliin. Jos viikko näyttää kiireiseltä, laita herätyskello tuntia aiemmin soimaan ja käy aamulenkillä. Tai jos ehdit salilla tehdä vain puolen tunnin treenin, suunnittele kuinka tehokkaasti voit käyttää sen puoli tuntia! Tai katso liikuntakeskuksesi lukujärjestyksestä ajoissa seuraavien viikkojen ryhmäliikuntatunnit, jotka sopivat sinun aikatauluihisi ja merkkaa ne kalenteriin.

Suunnittele myös kuinka voit lisätä viikko ohjelmaasi hyötyliikuntaa. Voitko ehkä kulkea joitakin matkoja auton sijaan kävellen tai pyörällä? Voitko jäädä bussista jo ennen omaa pysäkkiäsi pois?

Jos olet sopimassa lounastreffejä, valitkaa paikka, josta saa myös kevyempiä vaihtoehtoja. Itse en ole koskaan välittänyt pizzoista tai hampurilaisista, vaan rakastan yli kaiken esim. salaatteja (tänä päivänä salaatit todella vievät nälän ja maistuu taivaalliselta), mutta jos roskaruoka on sinun heikkous, vältä paikkoja missä niitä myydään.

Tai jos menet elokuviin, ota mukaan vaikka miniporkkanoita tai omena, niin sinun ”ei tarvitse” ostaa herkkuja. Itselläni on elokuvissa usein mukana terveelliset eväät.

Kirjoita kauppaan aina lapulle mitä kaupasta tarvitset, jotta vältyt lipsumisilta, äläkä mene nälkäisenä kauppaan.

Eli yhteenvetona; Suunnittele! Suunnittele! Suunnittele!

Kuvat Mainosstudio Sanna H. Asu Fit4you.fi

Näin aloitat kesäkunnon metsästyksen osa2.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *