Ota 500 ilmaiskierrosta

Uunituore JustSpin juhlii uskomattomalla tarjouksella!

  1. Avaa pelitili JustSpiniin.
  2. Talleta koodilla BONUS1 vähintään 25€ ja saat 500 ilmaiskierrosta + talletuksesi tuplataan.

Esimerkiksi 25€ talletus antaa sinulle 50€ pelirahaa + 500 ilmaiskierrosta Super Joker -peliin!

Toivepostaus


Tätä postausta multa on toivottu ja mun on pitänyt tehdä tää jo monta viikkoa sitten, mutta kaiken kiireen keskellä se on vain siirtynyt, mutta nyt pääsen vihdoin kirjoittamaan aiheesta johon törmään lähes päivittäin. Se on ihmisten viha-rakkaussuhde ruokaan.

Liikunta ja terveelliset elämäntavat on mulle yhtä tärkeitä kun ilma jota hengitän. Haluan olla pirteä, energinen ja voida hyvin. Siksi kiinnitän huomiota elintapoihini. Fitness urheilijana olen tottunut punnitsemaan ruokani ja kellottamaan ruokailut, mutta off seasonilla en toimi niin. Olen kuitenkin fitness urheilun myötä oppinut kuinka tärkeä säännöllinen ruokailurytmi on ja kuinka suuri merkitys ravinnolla on omassa jaksamisessa sekä tietysti painonhallinnassa.

Nyt tullaan siihen yleisimpänä harhaluuloon johon ihan oikeasti viikottain törmään. Ihmiset laihduttavat edelleen tänäkin päivänä jättämällä kokonaan syömättä!! Ihmiset solmivat itselleen viharakkaussuhteen ruokaan ja rankaisevat itseään näkemällä nälkää. En tiedä miksi ihmiset tekevät itselleen niin, kun toteavat itsekin yhä uudestaan ja uudestaan ettei homma toimi niin. Edes kisadieetillä ei jätetä kokokaan syömättä vaan kroppaa ravitaan säännöllisesti. Tämä on tärkeää myös siksi, että varjellaan lihaksia. Nälkälakolla ja kaalikeittokuureilla voi paino tippua, mutta niin tippuu myös energiat ja tällä keinolla saa ainakin itsensä väsyneeksi sekä kiukkuiseksi. Moni varmasti huomaa itsessään tämän tyyppisiä muutoksia kun nälkä on kova. Lisäksi painonpudotuksessa nopeat ratkaisut on yleensä myös väliaikaisia. Kukaan ei voi olla nälkälakossa tai kaalisoppakuurilla loputtomiin ja kun vihdoin annat itsellesi luvan syödä, et välttämättä pysty kontrolloimaan syömistäsi vaan ahmit kurkusta alas mitä eteesi saat ja paino tulee tällä tavoin myös varmasti hyvin nopeasti takaisin, yleensä korkojen kera. Jokainen ymmärtää myös mikä shokkitila keholle on mennä ääripäästä toiseen. Miksi et opettelisi kunnioittamaan omaa kehoasi.

Yleisimpiä virheitä on jättää aamiainen väliin, lounas korvataan suklaapatukoilla, höttöleivoksilla ja sokeripitoisilla limuilla tai energiajuomilla. Illalla kotiinpäästyä huomataan, ettei olla syöty ja illalla syödään mitä kaapista löydetään. Seuraavana päivänä kroppaa taas rangaistaan syömättömyydellä sinne iltaan asti. Ihmetellään kun kokoajan väsyttää, yöt nukutaan huonosti eikä paino laske. Tavallaan ihailen ihmisiä jotka suoriutuvat pitkästä pimeästä talvesta päivästä toiseen näin. Itse en siihen pystyisi.

Jos haluat pudottaa painoa pysyvästi, ole itsellesi rehellinen ja pidä vaikka ruokapäiväkirjaa. Moni luulee, että liikunta on se tärkein asia, mutta kaikki lähtee ravinnosta! Kun katsot omia ruokailutottumuksia silmästä silmään, on helppo lähteä tekemään muutoksia.

– Suunnittele etukäteen ja pidä huoli ateriarytmeistä. Varaa jo edellisenä päivänä aikaa kunnon aamiaiselle. Mieti etukäteen missä kohtaa pidät lounaan, syöt välipalan ja tee ateriat ja eväät edellisenä päivänä valmiiksi!! Aluksi saattaa olla haaste syödä niin usein, mutta kroppa tottuu siihen äkkiä. Ja tuloksia alkaa syntyä myös nopeasti, niin peilissä kuin yleisessä olotilassa.

– Älä mene nälkäisenä kauppaan ja tee aina ostoslista.

– Unohda vanhat uskomukset, että laihduttaja voi syödä ainoastaan pelkkää salaattia! Jos haluat timmin ja energiaa täynnä olevan terveen kropan, se vaatii oikeaa ravintoa!!

– Luovu kaikesta turhasta, vaihda limut ja mehut veteen, vesi on paras janojuoma! Jätä napostelu kokonaan ja keskity oikeisiin aterioihin.

– Lisää proteiinin saantia ja vähennä hiilareita. Nyrkkisääntönä, että joka aterialla tulee olla proteiinia.

– Ennakoi! Suunnittele ja valmista seuraavien päivien ateriat etukäteen.

– Vältä alkoholin käyttöä tai ainakin minimoi!

Lopuksi laitan tähän ihan muutamia omia suosikkivaihtoehtojani, kuvat olen napannut omasta arjestani. Kuten huomaat, paljon ihania värejä ja voin kertoa että myös makuja!! Kiinnitä huomiota ruokavalioosi, ruoka ei saa olla vihollisesi vaan ystäväsi, sillä se on avain jaksamiseesi!❤️❤️

Aamiainen

Kaurapuuro, rahka, kahvi, omegat, monivitamiini +rasvanpolttaja.

Lounas (useampi vaihtoehto)

Paras tapa on valmistaa usean päivän lounaat valmiiksi rasioihin. Aamulla on helppo napata rasia jääkaapista mukaan!!

Lohisalaatti

(ravintoloissa kannattaa tilata salaatteja rohkeasti, ne on oikeesti super herkullisia!)

Paistettu kana+täysjyväpasta+parsakaali+turkkilainen jogurtti

Välipala (eri vaihtoehtoja)

Vihersmoothie joka sisältää appelsiini, mango, tyrni, inkivääri, chiansiemen, hamppuproteiini, MCT-öljy, vihermix.

Maitorahka+marjoja

Maitorahka+banaani+ananas+sokeriton makusiirappi

Avokado+raejuusto täysjyväleipä

Päivällinen (vaihtoehtoja)

Fitness Tortillat (kiinankaali jonka päälle kana, salaatti, alle 10% feta, sokeriton tacokastike ja turkkilainen jogurtti)

Fitnesspizza (pohjaan 5kananmunaa ja uunissa paistetun pohjan päälle kanaa tai tonnikalaa, parsakaalia, ananasta, sipulia, paprikaa, raejuustoa)

Iltapala

Proteiinipannukakku tai munakas.

(Käy myös aamiaiseksi jos haluaa puurolle vaihtelua)

Lisäksi mun käytössä on monipuolisen ruokavalion tukena parhaat lisäravinteet  (Sportsnutrition.fi)

Toivepostaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *