Lukijoiden kysymyksiä missikisasta

Olen saanut kysymyksiä teiltä lukijoilta ja osa postauksistani syntyykin juuri niistä. Olette nyt viimeksi kysyneet minulta milloin haku ensi vuoden Miss Eloweena kisaan alkaa ja kuinka minusta tuli missiemo ja Miss EW-kisan tuottaja? Olen varmaan joskus aikaisemminkin kirjoittanut blogin siitä, kuinka minusta tuli missimama, mutta koska aihe on pian taas hyvin ajankohtainen, vastaan nyt tässä postauksessa siihen teille, jotka minulta aiheesta kuluneella viikolla kyselitte❤️

Aloitin itse mallintyöt 14-vuotiaana ja olen työskennellyt viihdealalla jo toistakymmentä vuotta. Minun ensimmäinen työnantajani viihdealalla oli Miss Suomi Tiina Vierto, joka bongasi minut kahvilasta ja halusi minut silloiseen firmaansa edustustehtäviin ympäri Suomea. Viihdeala vei mukanaan ja vuosien saatossa minua on pyydetty mukaan useiden missikisojen tuomaristoon, juontamaan missikisoja sekä esiintymään erilaisiin kauneuskisoihin tanssiryhmäni kanssa ja pian minua alettiin kosiskelemaan eri kauneuskisojen tuotantoihin mukaan. Se tuntuikin hyvin luontevalta, sillä olin elänyt siinä maailmassa vuosia.

Ensimmäinen missikisa, jossa olin tuottajan roolissa mukana, oli Car Babe 2015, jossa olin myös itse työskennellyt vuosia Xtreme Car Babe-mallina sekä kalenterikasvona ja työskentelen edelleen. Yksi vuoden Car Babe 2015-suojateistani on tämän vuoden hallitseva upea Miss Suomi Alina Voronkova.

(Car Babe kuvat Mikael Häggblom/Xtreme Car Babe tuotanto)

Car babe kisan tuotannossa oli ilo olla mukana  ja sain parissa tuotantokaudessa tutustua toinen toistaan useampiin mimmeihin!!

Olen tuottanut myös Varikkotyttö kisaa nyt viimeisen parin vuoden ajan. Varikkotyttö kisassa etsitään edustavaa kasvoa autotapahtumiin. Varikkotyttö valitaan Kankaanpäässä Vauhdin Festivaaleilla, joka on ihan huikea kesätapahtuma ja tätä kisaa on ollut myös ihan super hauska tuottaa!

Vuonna 2017 siirryin tuottamaan erilaista ja täysin omaa, alusta asti itse ideoimaa tuotantoani; Miss Eloweena kisaa.

(Miss EW-kuvat Mainosstudio Sanna H.)

Olin itse kaivannut jo vuosia kisaa, josta välittyy entisajan missikisojen tunnelma ja jossa etsitään perinteistä, luonnollisen kaunista Suomi-neitoa. Kisaa, jossa aitoa luonnollisuutta arvostetaan. Kun kaipaamaani kisaa ei alkanut kuulua, päätin tuottaa sellaisen itse. Miss EW kisassa osallistujilta vaaditaan luonnollisuutta. Kauneuskirurgiset toimenpiteet, näkyvät tatuoinnit ja jopa irtoripset, hiusten pidennykset ja tekokynnet on kilpailussa kielletty. Haluan tällä kisalla osoittaa, että kauneutta ei tarvitse rakentaa vaan myös luonnollisuus on kaunista. Miss EW finaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017 Jämsänkosken Ilveslinnassa. Tänä vuonna finaali järjestettiin Nakkilassa Villilän Kartanossa. Vuoden 2019 huikea finaali tullaan käymään elokuussa Hämeenkylän Kartanossa. On upeaa tuoda kisan myötä ihmisille tutuksi Suomen historiaa ja toivonkin, että ihmiset innostuisivat lomailemaan vanhoissa historiallisissa kartanoissa entistä enemmän ja käyttämään hotelliketjujen  sijaan enemmän historiallisia kartanoita. Näin saisimme kotimaassamme vaalittua näitä upeita historiallisia kohteita. Myös Suomen upea luonto on Miss EW kisassa tärkeässä roolissa.

Mielestäni on tärkeää, että tuottaja/missiemo pystyy samaistumaan tyttöjen asemaan; tietää mitä on mennä lavalle yleisön eteen, esiintyä uima-asussa tai alusvaatteissa kameran edessä sekä olla arvostelun kohteena. Olen itse ollut mainosmallina sekä näytösmallina ja koko aikuisiän esiintynyt ja keikkaillut ympäri Eurooppaa isoimmilla areenoilla sekä kiertänyt myös ne kaikista pienimmät pubit ja nähnyt sen todella laajan skaalan kuinka monella tapaa esiintyjiä kohdellaan. Siksi minulle on alusta asti ollut selvää, että haluan omissa kisoissani pitää huolen siitä, että missejä kohdellaan varmasti hyvin ja haluan, että heille jäisi kisasta kaunis muisto, jota he voivat vielä kiikkustuolissa lämmöllä muistella. Minusta on tullut varsinainen tiikeriemo missilapsilleni ja teen tätä suurella sydämellä.

(Alla muutamia nopeasti poimittuja kuvia missewofficial instagram)

 

Missikisat on loistava tapa kerätä esiintymiskokemusta ja monelle hyvä ponnahduslauta. Haluan kuitenkin painottaa, että on myös missistä itsestään hyvin paljon kiinni kuinka he kisojen jälkeen työllistyvät. Vaatii myös heiltä itseltään paljon aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta ja työtä, sillä menestys ei koskaan tule ilmaiseksi. Missikisat on usein myös seikkailu, josta saa uusia ystäviä ja ikimuistoisia kokemuksia.

Miss EW 2019 haku käynnistyy tammikuun aikana. Ensi kaudesta on tulossa ihan mieletön ja ennennäkemätön kausi, joten jos harkitset osallistumista tämän aidon kauneuskilpailun huikealle kolmannelle kaudelle tai tiedät jonkun joka voisi olla Miss EW 2019, kannattaa ehdottomasti pysyä kuulolla!!

(Kuvien iltapuvut&hääpuvut Niinatar ja kuvien pokaalit Pokaalipojat)

Lukijoiden kysymyksiä missikisasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *