Suoraan asiaan!

Pelaa kasinopelejä ilman tilin avaamista!

  • Talleta pankkitunnuksilla.
  • Kotiuta voitot parissa minuutissa takaisin pankkitilille.
  • Ei rekisteröitymistä, ei salasanoja, ei mainospostia.

Näihin asioihin kannattaa kiinnittää syksyn tullen huomiota

Kesä on enää vain muisto ja varmaan moni alkaa huomata syyskauden vaikutuksia jo kehossaan. Nyt kun mennään kokoajan pimeämpää vuodenaikaa kohti, jokaisen on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiinsa. Kesällä energiaa riittää vaikka muille jakaa, vaikka elämäntavat voi kesällä olla hyvinkin epäsäännölliset, sillä aurinko saa meidät jaksamaan ihan eri tavalla. Mutta näin syksyllä kannattaa oikeasti alkaa kiinnittää huomiota omiin elämäntapoihin entistä tarkemmin, jotta jaksaa pitkän talven.

Ihan ensimmäisenä varmista, että nukut riittävästi. Lepo on se kaikista tärkein, sillä hyvin levänneenä jaksat paremmin töissä, koulussa, treeneissä, hektisen lapsiarjen, lasten syyssairastelut jne. Jos laiminlyöt lepoa, arjesta tulee haastavampaa, työt tai opiskelu saattaa kärsiä, arki lasten kanssa tuntuu haastavammalta, treeneissä loukkaantumisriskit kasvaa tai tulee houkutus jättää treenit kokonaan väliin. Myös napostelun tarve väsyneenä lisääntyy. Pelkkä yöunien laiminlyönti vaikuttaa niin moneen asiaan ja voi ajaa nopeasti noidankehään, jossa laiminlyöt yöunien lisäksi myös esim. liikuntaa sekä ravintoa, mikä vain lisää väsymystä entisestään ja arki tuntuu entistä haasteellisemmalta. Väsyneenä myös vastustuskykysi heikkenee ja olet alttiimpi sairastelulle. Joten kiinnitä aivan ensimmäiseksi huomiota riittävään unen saantiin ja aseta itsellesi nukkumaanmenoaika. Rauhoita ilta hyvissä ajoin ja varmista, että olet sängyssä silloin kun pitää. Jos aamulla edelleen väsyttää, aikaista nukkumaanmenoa vielä entisestään.

Kiinnitä myös entistä tarkemmin huomiota ruokavalioosi. Vähennä sokereita ja rasvoja, sillä niiden syöminen saa kehon tuntemaan varmasti väsyneeksi! Kiinnitä entistä tarkemmin huomiota ateriarytmiin. Pidä huoli että syöt säänöllisisesti, tasaisin väliajoin, viisi kertaa päivässä! Varmista, että syöt joka aterialla proteiinia. Lisää ruokavalioosi salaattia, vihanneksia sekä hedelmiä.  Jos et pidä niistä sellaisenaan, smoothiet on silloin loistava vaihtoehto! Netistä löydät paljon hyviä ohjeita ja pääset testailemaan eri reseptejä. Smoothiet on ihan loistava välipalavaihtoehto ja niistä saa kunnon vitamiinipommeja!

Liiku!! Nyt on se aika vuodesta kun sohvalle jääminen houkuttelee enemmän kuin koskaan ja tekosyitä jäädä sohvalle makaamaan on varmasti yhtä monia kuin näitä pimeitä iltoja, mutta nyt on entistäkin tärkeämpää liikkua! Käy lenkillä, kuntosalilla, ohjatuilla tunneilla, joogassa, uimassa.. Vaihtoehtoja on niin paljon, että varmasti löydät itsellesi mieluisan liikuntamuodon. Liikunnasta saat lisää energiaa ja jaksat paremmin kun liikut säännöllisesti. Merkitse viikon treenit aina etukäteen kalenteriin ylös, niin niistä on vaikeampi silloin lipsua. 10minuutin kävelylenkkikin on parempi kuin ei mitään ja kun siitä tulee tapa, voit lisätä aina lenkin kestoa 5minuutilla kerrallaan. (Vinkki! Tiistai iltaisin mulla on omat tunnit Tampereella Elixia Onkiniemessä, joten tule rohkeasti kokeilemaan vaikka sisäpyöräilyä ja sen päälle palauttele kroppaa hemmottelevassa infrapunasaunassa❤)

Juo vettä riittävästi. Vesi ravitsee kehoa luonnollisesti ja sitä saa juoda useamman litran päivässä. Juo vaikka et tuntisi janon tunnetta. Pidä vesipullo aina mukana ja kotona voit pitää vesikannua aina kätevästi esillä. Voit maustaa vettä esim. sitruunalla, kurkulla, marjoilla, inkiväärillä..

Vältä alkoholia. Pimeä ja kylmä vuodenaika houkuttelee nauttimaan lämmikettä, mutta muista, että alkoholi vaikuttaa unenlaatuun heikentävästi, sisältää reippaasti kaloreita ja lisää nälän tunnetta. Alkoholi myös ikävästi turvottaa.

Varmista vitamiinien saanti ja ota purkista ainakin monivitamiini, D-vitamiini ja omegat. Itselläni käytössä  Sportsnutritionin lisäravinteet ja vitamiinit.

Muistathan, että liikunta ja terveellinen ruokavalio ei ole rangaistus vaan pikemminkin palkinto itsellesi!! Opettele eroon ajattelumallista, että ”viikonloppuna tuli herkuteltua, maanantaina PITÄÄ mennä salille!” Ajattele mielummin, että ”viikonloppuna sain herkutella ja levätä ja maanantaina SAAN palkita itseni ja levänneen kroppani ihanalla kuntosalitreenillä!” Palkitse mielesi ja kehosi kiinnittämällä huomiota elämäntapoihisi ja yllä luettelemiini asioihin ja näin varmistat oman hyvinvointisi ja jaksamisesi myös keholle haastavimpana vuodenaikana.

Hyvän treenin päätteeksi on ihana ravita keho terveellisesti ja sytyttää kynttilät, pukea villasukat ja käpertyä sinne lämpimään kotipesään nauttimaan pimeistä syysilloista ja syysmyrskyjen tunnelmasta❤

Jos kaipaat lisämotivaatiota treeneihin, saat sitä helposti uusilla treenivaatteilla. Päivitä treeniasut kuntoon osoitteessa www.patua.fi  (Kuvan ihanuudet ja paljon muuta löydät sieltä!)

Kuva ylhäällä Kari Pekonen. Salikuvat Mainosstudio Sanna H. Muut kuvat mun kotialbumi.

Näihin asioihin kannattaa kiinnittää syksyn tullen huomiota

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!