Suoraan asiaan!

Pelaa kasinopelejä ilman tilin avaamista!

  • Talleta pankkitunnuksilla.
  • Kotiuta voitot parissa minuutissa takaisin pankkitilille.
  • Ei rekisteröitymistä, ei salasanoja, ei mainospostia.

Olavi Virta-elokuva


Tämä aihe sopii entisen postauksen jatkoksi loistavasti, kun pysytään vielä siellä Suomen historiassa ja kulttuurissa. Ensin mietin kirjoitanko Olavi Virrasta pienen esittelyn tähän alkuun, jotta kaikki tietävät kenestä puhutaan, mutta tulin siihen tulokseen, että eiköhän jokainen tiedä kuka on Olavi Virta.

Elokuvateattereissa pyörii nyt Timo Koivusalon ohjaama elämänkertaelokuva Olavi Virta. Täytyy sanoa, että Koivusalo on jälleen kerran onnistunut työssään ja niin myös elokuvan näyttelijät täyden kympin roolisuorituksissaan. Mieletöntä ammattitaitoa!!

Tykkään kotimaisista elokuvista ja rakastan omaelämänkertoja. On kiehtovaa kurkistaa pintaa syvemmälle ja nähdä ihmisten mielenkiintoisia ja erilaisia tarinoita. Kun ei itsekään ole kasvanut pumpulissa tai ole kulkenut sitä helpointa tietä, osaa eläytyä muiden tarinoihin ja itseäni kiehtoo eniten aina erilaiset selviytymistarinat, joissa on kohdattu vastoinkäymisiä ja noustu niistä voittajina. Tämä tarina on kuitenkin hieman päinvastainen, tässä tarinassa kohdataan ensin ne nousut ja onnistumiset ja lopuksi ne vastoinkäymiset.

Olavi Virran tarina on puhutteleva. Saa hyvin surulliseksi, kuinka ensin niin uskomattoman lahjakas Virta kokee suuren suosionsa huipun ja rahaa, mainetta ja kunniaa sekä suurta suosiota tulee ovista ja ikkunoista. On selkääntaputtelijoita ja ihailijoita minne ikinä meneekin. Jokainen haluaa palan Virtaa. Siinä iskee vauhtisokeus ja vielä kun kuningas alkoholi astuu mukaan kuvioon, ei huomaakaan kuinka pikkuhiljaa kaikki valuu lopulta nopeasti kuin vessasta alas. Siinä menee mieheltä samaan aikaan perhe, ura, omaisuus  ja terveys. Ja havahtuu vasta kun on jo myöhäistä. Virta menehtyi vain 57 vuotiaana.

Elokuvan jälkeen mielenkiintoni heräsi niin paljon, että tutkin Olavi Virran tarinaa netin ihmeellisestä maailmasta lisää. Olavin lasten antamien lausuntojen ja lehtihaastatteluiden mukaan elokuva oli ehkä jopa hieman kaunisteltu, mutta siitä huolimatta elokuva pysäytti.

Asun itse Tampereen Pispalassa, jossa myös Virta asui viimeiset elinvuotensa. Elokuvassa näytetään Pispalan upeita maisemia, joita viimeksi tänään aamulenkillä taas ihastelin miettien, etten ikinä kyllästy noihin upeisiin maisemiin. Lenkkeilen päivittäin Virran entisen kotitalon ohi, johon on kiinnitetty talon seinään muistokyltti hänen muistolleen. Tuota taloa katsoessa nousee syvä sääli, sillä viimeisinä vuosinaan tämä koko kansan rakastama laulaja oli menettänyt todellakin kaiken. Aivan kaiken.

Väkisin pistää miettimään kuinka yksinäinen ja surullinen hän viimeisinä vuosinaan on varmasti ollut. Menestyksen hinta oli hänen kohdallaan kova ja siitä kärsi myös niin moni hänen ympärillään. Todella surullista.

Valitettavasti Virran kaltaisia surullisia kohtaloita on paljon. Ja niin tulee aina olemaan.

Kiitos Timo Koivusalolle tästä upeasta elokuvasta!

Olavi Virran muistoa kunnioittaen.

 

Olavi Virta-elokuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *