Missipalaveria Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa

(Kuva Mainosstudio Sanna H.)

Harvemmin palavereista kirjoitan blogia, mutta nyt on ihan pakko tehdä poikkeus.
Kuten seuraajani ovat varmaan huomanneet, Miss EW 2020 kilpailuun on haku taas alkanut.
Kyse on siis aidosta kauneuskilpailusta, jossa etsitään Suomen luonnollisesti kauneinta missiä. Kilpailussa kunnioitetaan perinteitä ja tuodaan esiin myös Suomen upeaa luontoa sekä historiaa.
Niinpä tänäkin vuonna kisan myötä tutustumme uusiin historiallisiin kohteisiin ja yksi niistä on upea Frantsilan Hyvän Olon Keskus Hämeenkyrössä, reilun puolen tunnin matkan päästä Tampereelta. Kävimme viime viikolla tutustumassa ko. paikkaan ja paikka ja sen tunnelma teki suuren vaikutuksen.

(Netistä poimittua: Frantsilan luomuyrttitilan toiminta alkoi jo vuonna 1981 Hämeenkyrön Kyröspohjan kylän upeissa kansallismaisemissa, n. 300 vuotta vanhalla sukutilalla. Nykyään Frantsilan yrttituotteet tunnetaan maailmanlaajuisesti aina Japania myöten ja yrttitilan rakennukset toimivat monipuolisesti palvelevana Frantsilan Hyvän Olon Keskuksena. Vuodesta 2001 Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen emäntänä ja yrittäjänä on toiminut Aija Lento, diplomishiatsuterapeutti, homeopaatti, kauppateknikko ja kasviskokki.)

Enpä olisi reilu neljä vuotta sitten uskonut kuinka upeisiin historiallisiin kohteisiin ja niiden uskomattomiin tarinoihin tämän kauneuskilpailuni myötä pääsenkään vielä tutustumaan.
Kiinnostukseni kaikkea historiallista kohtaan kumpuaa jo lapsuudesta.
Muistan kuinka jo ala-asteen koulumatkoilla saatoin jäädä ihastelemaan vanhoja rappeutuneita rakennuksia, lumen peittämiä puita ja kauniita talvimaisemia ja kun jo hyvin nuorena aloitin maalaamisen, oli aina selvää, että halusin maalata kauniita maalaismaisemia tai historiallisia rakennuksia.

Keikkatyössä olen aina nauttinut suunnattomasti kuinka keikkamatkoilla näkee vanhoja historiallisia rakennuksia ja latoja ja välillä saatoin jopa pysähtyä kuvaamaan niitä.
Aluksi kollegani olivat tästä hieman ihmeissään ja sain tästä kuullakin, mutta nykyään tähän ollaan jo totuttu ja artistit kenen kanssa olemme vuosia keikkailleet, kuten Dr.Alban, bongailevat vanhoja latoja keikkamatkoilla yhdessä kanssani. Siitä on tullut yksi pitkien keikkamatkojen yhteinen ajanviete.😀
Lisäksi vierailemme keikkamatkoilla myös eri paikkakuntien museoissa, mikä saa toisinaan ihmiset hämilleen. Monesti keikkailevat artistit juhlivat aamuun asti, mutta meidän kokoonpanot suuntaavat heti aamusta museoihin, kuten viikko sitten kävimme tutustumassa Inarin Saamelaismuseoon.

Moni saattaa ajatella, että Suomi on kovin pieni maa, jossa ei ole kovin paljoakaan nähtävää. He ovat väärässä, täällä on paljon nähtävää!
Keikkatyössä pääsee luonnollisesti jatkuvasti tutustumaan uusiin upeisiin paikkoihin, mutta kun missikisan myötä olen alkanut perehtyä entistä enemmän Suomen historiaan ja historiallisiin kohteisiin täällä, sitä ei voi kuin ihmetellä kuinka paljon sitä täällä onkaan ja itselläni on valtavan suuri kunnioitus sekä halu vaalia näitä upeita kohteita ja niiden tarinoita ja saada tutustua niihin lisää.
Historialliset kohteet ovat itselleni kuin kirjat. Haluan päästä lukemaan mahdollisimman monta kannesta kanteen. Kuunneltunakin ne on ihan ok, mutta parasta on kun ne pääsee lukemaan ihan itse.

Innolla odotan tulevaa missikesää ja uusia uskomattomia tarinoita.

Miss EW 2020 haku on nyt käynnissä!
Lähetä kuvallinen hakemuksesi 31.3.2020mennessä.
Upea semifinaali käydään toukokuussa Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa, joten myös kaikki semifinalistit pääsevät tutustumaan tähän upeaan paikkaan!

Kuvat Frantsilan Hyvän Olon Keskusesta

Missipalaveria Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *