50 KIERRÄTYSVAPAATA
ILMAISKIERROSTA GEMIXIIN

  1. Siirry Otto Kasinolle.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat nyt 50 ilmaiskierrosta Gemixiin.

Ilmaiskierroksissa ei kierrätysvaatimusta!

Näin aloitat kesäkunnon metsästyksen osa6.

Saamastani viestitulvasta sain ajatuksen vastata tässä huhtikuun juttusarjassa yleisimpiin kysymyksiinne liittyen liikuntaan, ruokavalioon sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tässä osassa6. käsittelen jälleen yleistä kysymystä.

”Repsahdin ja luovutin! Mitäs nyt..?”

Ensiksi lohdutuksen sana teille kaikille, jotka tämän olette kokeneet. Ette ole yksin. Tämä käy oikeasti useasti monille. Aloitetaan terveellinen elämä, hankitaan kuntosalijäsenyys, laitetaan ruokavalio uusiksi ja aloitetaan herkkulakko. Uusi elämä maistuu, kunnes löytää itsensä tyhjien karkkipapereiden, suklaakääröjen ja pizzalaatikkojen alta huonovointisena sokeriähkystä.

Yleisin ja suurin virhe tehdään kuitenkin vasta seuraavaksi. Lipsahduksesta rangaistaan itseä; alkaa itseinho, jonka seurauksena lyödään hanskat tiskiin. Salikortti ollaan leikkaamassa jo kahtia ja seuraavalla kauppareissulla palataan tuttuun ja turvalliseen eli samaan vanhaan kun kannetaan kaupasta kotiin kaksin käsin kaikkea epäterveellistä kaapit täyteen. Luovutetaan.

Jos olet asettanut itsellesi tavoitteen ja sorruit herkuttelemaan, sääntö nro1. Älä rankaise itseäsi! Kehu mielummin itseäsi siitä kuinka pitkälle olet päässyt, olet päättänyt antaa itsellesi kokonaisvaltaista hyvinvointia, joten kiitä itseäsi siitä. Olet päässyt hyvään alkuun! Jos lipsahdit ja vedit sokeriähkyt niin ajattele se niin, että nyt kun on kerran tankattu, jaksaa treenata entistä kovemmin! Jatkat siitä mihin ennen lipsumista jäit. Voit miettiä olitko nukkunut kenties huonosti, oliko ateriaväli venynyt liian pitkäksi vai mikä johti lipsumiseen. Ensi kerralla ehkä osaat ennakoida nälän paremmin.

Luovuttaminen voi olla myös merkki, että muutoksia on tullut kerralla liikaa. Paras ja varmin keino onnistua tavoitteissasi on edetä askel kerrallaan. Kun teet pieniä muutoksia pikkuhiljaa, lisäät liikuntaa pieniä määriä kerralla etkä uusi koko ruokavaliota heti kerralla, totut uuteen paremmin ja koet onnistumisen hetkiä, jotka puolestaan motivoi ja kannustaa sinua jatkamaan. Ole itsellesi armollinen ja anna itsellesi aikaa. Näin saat myös varmimmin itsellesi pysyvän elämäntavan ja pysyviä tuloksia.

Vinkki! Joskus esimerkiksi pari palaa suklaata kahvin kanssa voi olla parempi kuin se, että kiellät itseltäsi suklaan kokonaan ja lopulta sorrut kokonaiseen levyyn vain koska kielsit sen itseltäsi.

Kuvat Mainosstudio Sanna H. Vaatteet Better Bodies/Fit4You

Näin aloitat kesäkunnon metsästyksen osa6.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *