50 KIERRÄTYSVAPAATA
ILMAISKIERROSTA GEMIXIIN

  1. Siirry Otto Kasinolle.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat nyt 50 ilmaiskierrosta Gemixiin.

Ilmaiskierroksissa ei kierrätysvaatimusta!

Näin aloitat kesäkunnon metsästyksen osa4.

Haluan koota yhden postauksen sijaan sarjan motivaatiovinkkejä teille, sillä haluan tuoda esiin oikeasti tärkeitä seikkoja jos haluaa treenata kovempaa, pudottaa painoa tai ennenkaikkea voida hyvin. Tämän postauksen aiheena on Lepo, eli se mistä suurin osa kiireessä tinkii.

Levon merkitys selvisi minulle oikeastaan kunnolla vasta kun aloitin bikini fitnessissä kisaamisen. Levon tärkeydestä kyllä puhutaan paljon, mutta kuuluin itsekin niihin, jotka kiireessä tinkii juuri yöunista. Levon laiminlyönti on kostautunut minulle loukkaantumisina salilla sekä tuonut kisadieettiin omat haasteensa. Nyt kun oikeasti ymmärrän levon merkityksen, se on asia mistä en tingi ja se on asia mistä mielelläni ”paasaan” myös muille.

Lepo on se kaikista tärkein, joka heijastaa ihan kaikkeen. Hyvin levänneenä jaksat paremmin työt, opiskelut, treenit, hektisen lapsiarjen, ylipäänsä arjen. Jos laiminlyöt lepoa, arjesta tulee haastavampaa, työt tai opiskelu saattaa kärsiä, parisuhde tai arki lasten kanssa voi tuntua haastavammalta, treeneissä loukkaantumisriskit kasvaa ja suorituskyky heikkenee tai tulee houkutus jättää treenit kokonaan väliin. Moni varmasti on myös huomannut, että napostelun tarve väsyneenä lisääntyy.

Pelkkä yöunien laiminlyönti vaikuttaa niin moneen asiaan ja voi ajaa nopeasti noidankehään, jossa laiminlyöt yöunien lisäksi myös esim. liikuntaa sekä ravintoa, mikä vain lisää väsymystä entisestään ja arki tuntuu entistä haasteellisemmalta. Väsyneenä myös vastustuskykysi heikkenee ja olet alttiimpi sairastelulle.

Joten kiinnitä siis aivan ensimmäiseksi huomiota riittävään unen saantiin ja aseta itsellesi nukkumaanmenoaika. Rauhoita ilta hyvissä ajoin ja varmista, että olet sängyssä silloin kun pitää. Jos aamulla edelleen väsyttää, aikaista nukkumaanmenoa vielä entisestään. 😴😴

Näin aloitat kesäkunnon metsästyksen osa4.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *