Suoraan asiaan!

Koska suomalainen haluaa mennä suoraan asiaan!

  • Koska haluan voittamani rahat käyttööni heti. Piste.
  • Koska haluan pelata, enkä kuulla megabonuksista ja ”lisäeduista”.
  • Koska henkilöllisyyden todistaminen sähkölaskulla on vaan naurettavaa.

Syönkö laskiaispullia?

Tänään on vietetty laskiaissunnuntaita myös meidän perheessä ja minulle on tärkeää leipoa laskiaispullat aina lapsille itse. Rakastan leipomista ja leivon usein pullat, kakut, piirakat ym. myös pakkaseen vierasvaraksi, sillä on mukavampi tarjota vieraille itse tehtyjä leivonnaisia kuin kaupasta ostettuja. Lisäksi rakastan kotona vastaleivotun pullan tuoksua ja haluan, että lapsilleni se on tuttu tuoksu kotoa. Oikeasti olen tällainen pullantuoksuinen kotiäiti, mikä saattaa ehkä yllättää. Mutta syönkö laskiaispullia ja leivonnaisia itse? Tätä minulta kysyttiin tänään ja päätin vastata siihen täällä blogissa.

En syö. En ole onneksi koskaan ollut kovin perso leivonnaisille, joten minun on ollut aina helppoa myös kisadieetillä leipoa lapsilleni ja muille herkkuja. Laskiaispullat tosin olivat pienenä suurinta herkkuani ja olisivat varmasti edelleen jos niitä söisin. Vältän kuitenkin ruokavaliossani tällaisia aivan turhia kaloripommeja enkä ole syönyt laskiaispullia ainakaan kymmeneen vuoteen. Minusta on fitness dieettien seurauksena tullut kävelevä terveysterroristi ja ystävilläni meneekin välillä (lue; usein) hermot siihen kun saatan päivitellä heidän ruokavaliotaan ja päivittäisiä kalorimääriään heille ääneen. Myös edellisessä parisuhteessa sain jatkuvasti kuulla, kuinka raivostuttavaa on kun pidin jatkuvaa valmennusta oikeasta lautasmallista ja luennoin aiheesta säännöllisesti. Mutta ihan oikeasti ihmiset eivät aina edes huomaa kuinka paljon he syövät täysin ravintoköyhiä suupaloja pitkin päivää ympäri vuoden ja ihmetellään kun kiloja kertyy ’tyhjästä’. Toki kuuluu välillä herkutella hyvällä omallatunnolla ja myös itse herkuttelen, rakastan yli kaiken karkkia ja suklaata, mutta en syö esim. hampurilaisia, ranskalaisia, pizzaa, leivonnaisia, sillä ajatus siitä, että syön valkoisia jauhoja ja rasvaa saa minut voimaan oikeasti pahoin. Myös alkoholia käytän harvoin ja hyvin pieniä määriä. Minusta tuntuu turhalta täyttää kehoa jollain mistä kroppa tulee vain väsyneeksi ja tukkoiseksi, sillä haluan tuntea oloni energiseksi.

Toisaalta minun on esiintyjänä ja mallina pidettävä kroppa kunnossa, mutta kisadieettien myötä sitä on oppinut huomaamaan kuinka suuria vaikutuksia pienilläkin huonoilla valinnoilla voi kehossa saada aikaan sekä päinvastoin saada suuria vaikutuksia aikaan oikeilla valinnoilla. Siksi jätin laskiaispullat -tänäkin vuonna- syömättä.

Syönkö laskiaispullia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!