Hyödynnä triplabonus
+ 50 ilmaiskierrosta

Kirsikka tarjoaa sinulle tänään maukkaat edut.

  1. Avaa uusi pelitili Kirsikka-kasinolle.
  2. Talleta 10-50€, niin saat summan pelitilillesi kolminkertaisena.
  3. Kaupan päälle pääset pyörittämään 50 ilmaiskierrosta.

Kirsikan asiakkaana tarjolla on lisäksi joka kuukausi yli 3000 ilmaiskierrosta.

Nettikiusaamisen aikakausi

IMG_3814Viikko meni niin kiireen keskellä, etten ehtinyt kirjoittamaan tännekään. Tänään Facebookissa tuli vastaan video, jonka aihe puhutteli ja ajattelin kirjoittaa aiheesta myös tänne blogiini.

Yle.fi/Kioski oli tehnyt ja jakanut videon nettikiusaamisesta. Videossa satunnaisia ihmisiä pyydettiin lukemaan Miss Helsinki Sephora Ikalaballe hänestä kirjoitettuja nettikommentteja. Sanoisitko näin rakkaallesi? Näppäimistön takaa on helppo haukkua tuntemattomia, mutta miltä tuntuu lukea vihakommentteja ääneen?

Jaoin itsekin tämän kyseisen videon Facebook seinälläni ja videosta keskusteltiin myös kotona lasteni kanssa. Minulle on äitinä äärimmäisen tärkeää, että lapsistani kasvaa toisista ihmisistä välittäviä, kunnioittavia ja aina heikompiaan puolustavia kansalaisia, jotka ovat myös kaikkea kiusaamista vastaan.

Julkisuuden henkilönä sitä on väkisin törmännyt nettikiusaamiseen. Myös julkisuudessa elävät ystäväni ovat tähän törmänneet, joten luonnollisesti olemme myös tästä aiheesta monesti heidän kanssaan keskustelleet. Viime aikoina tähän aiheeseen on törmännyt usein, sillä nettikiusaaminen puhuttaa tänä päivänä ihmisiä mm. sosiaalisessa mediassa, sillä elämme nettikiusaamisen aikakautta. Nettikiusaamiseen törmää kun lukee lähes mitä vain artikkelia kenestä tahansa. On uskomatonta kuinka ihmiset netissä (ja huom! usein vieläpä aikuiset ihmiset!) oksentavat pahaa oloaan toisten ihmisten päälle. Myös he, joiden pitäisi omille lapsilleen näyttää esimerkkiä omalla käytöksellään. Netissä ei eroteta oikeaa ja väärää, vaan internetin ihmeellinen maailma saa ihmiset unohtamaan käytöstavat kokonaan (monesti internetissä unohtuu jopa perhe ja parisuhde. Tästä nettikäytöksestä kirjoitin aiemmin ihan oman blogin). Internetissä ihmisten on ilmeisesti helppo vajota todella alas. On myös helppoa arvostella ihan kaikkia ja aivan kaikkea. Harvoin voi enää puhua rakentavasta kritiikistä vaan ihmiset haukutaan maanrakoon, mennään todella henkilökohtaisuuksiin ja äärimmäisyyksiin kun paha olo oksennetaan näppäimistölle suodattamatta mitään. Mennään pahasti metsään ja puskista on helppo huudella. On helppo kirjoittaa vaikka mitä rumaa ja pahaa, kirjoituksista ei joudu yleensä koskaan vastaamaan. Ollaan todella kaksinaamaisia, sillä kuinka moni menisi sanomaan samat asiat kasvotusten? Mielestäni ilmiötä voisi verrata yhtä raukkaan tekoon kun lähestyisi väkivaltaiseen hyökkäykseen uhrin takaa. Yhtä raukkamaista. Mietin ystävieni kanssa usein tätä seikkaa, mikä oikein saa ihmiset kirjoittamaan toisista, vieläpä usein heille itselleen täysin tuntemattomista ihmisistä niin rumasti? Mikä saa täysin ventovieraan ihmisen aiheuttamaan niin voimakkaan tunnereaktion, että pitää hyökätä haukkumalla? Julkisuuden henkilöt tuntuvat olevan helpoin kohde mihin hyökätä. En kertakaikkiaan keksi tälle ilmiölle mitään muuta selitystä kuin ihmisen äärettömän paha olo. Hyvin voivat ihmiset eivät etsi toisista virheitä vaan päinvastoin. Kun ihminen voi hyvin, hän näkee ympärillään kauneuden ja kaikissa ihmisissä on jotain kaunista. Huonosti voivat etsivät vain toisten viat ja heikkoudet, niitä löytyy myös meistä jokaisesta, kukaan meistä kun ei ole täydellinen. Itse haluan keskittyä hyvään. Näen ympärilläni paljon kaunista ja usein jos ja kun siltä tuntuu, kehun täysin tuntemattomiakin, siitä tulee hyvä mieli niin itselle kuin toiselle:)

Tunnen kaikkia nettikiusaajia kohtaan sääliä ja syvää huolta. Eikö heillä ole ympärillään ihmisiä jotka heistä välittävät? Eivätkö he ole saaneet omia unelmiaan toteutettua? Ovatko he masentuneita ja katkeria? Ovatko he itse kiusattuja? Miksi he eivät tee elämälleen jotain, jotta heidän olisi parempi olla? Tavoittele omia unelmiaan. Rakasta saadakseen vastarakkautta. Hae hyvää oloa esim. liikunnasta. Opettele vihan sijaan rakastamaan. Ilkeilyn sijaan iloitsemaan.

IMG_3831

Toivon että kaikki, kiusaajat ja kiusatut katsoisivat tuon alussa mainitsemani videon. Kiusatut ymmärtävät varmasti videon katsottuaan, että kiusaajat ovat todella huonovointisia, eikä heidän tasolleen ole syytä vajota, ei edes pahoittaa näiden vuoksi mieltään. Kiusatut toivottavasti videon katsottuaan miettisivät miltä tuntuisi jos joku sanoisi samoja asioita heidän rakkaimmalleen.

Jokainen voi vaikuttaa kaikkeen kiusaamiseen puuttumalla siihen sekä olematta itse kiusaaja. Viha ruokkii vihaa ja hyvä ruokkii hyvää. Kumpaa itse haluat ruokkia?

IMG_3832

 

Nettikiusaamisen aikakausi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nappaa 10€ talletuksella huimat 200 ilmaiskierrosta
Nappaa 10€ talletuksella huimat 200 ilmaiskierrosta